ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Ι

Πληροφορίες

Περιγραφή



Η Ειδική Γεωργία εξετάζει τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την τεχνική που εφαρμόζεται για τη βελτιστοποίηση της εκμετάλλευσης μιας σειράς καλλιεργειών.  Η Ειδική Γεωργία Ι εξετάζει τέσσερις (4) ομάδες φυτών: 1) Σιτηρά τα οποία χωρίζονται σε χειμερινά (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη, triticale), και εαρινά (καλαμπόκι, σόργο, κεχρί, ρύζι). 2) Ψυχανθή καρποδοτικά που χωρίζονται σε χειμερινά (βίκος, μπιζέλι, ρόβι, λαθούρι, κουκιά, φακή, ρεβίθια, λούπινα) και σε εαρινά (σόγια, αραχίδα, φασόλια). 3) Χορτοδοτικά φυτά που καλλιεργούνται για την παραγωγή χόρτου (ζωοτροφές) και χωρίζονται σε αγρωστώδη και τα ψυχανθή που περιλαμβάνουν ετήσια ψυχανθή και πολυετή όπως τριφύλλι, μηδική, κλπ. 4) Ενεργειακά φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας στα πλαίσια της εναλλακτικής αειφορικής γεωργίας. Για κάθε φυτό αναπτύσσονται σε επαρκή λεπτομέρεια Γενικές πληροφορίες (προέλευση-καταγωγή, οικονομική σημασία, κλπ), Βοτανικά γνωρίσματα (μορφολογία, ανάπτυξη, ταξινόμηση, περιγραφή, κλπ.), Ποικιλίες (υβρίδια), Οικολογικές απαιτήσεις (κλιματικές και εδαφικές συνθήκες), Καλλιέργεια (σπορά, κατεργασία, σπορά, λίπανση, άρδευση, συγκομιδή, κλπ), Εχθροί και ασθένειες, Τεχνολογία και προϊόντα, και Εισαγωγή στη βελτίωση (απόκτηση, επιλογή αξιολόγηση γενετικού υλικού, γνωρίσματα για βελτίωση).