Ευρετικοί αλγόριθμοι επίλυσης

Στην ενότητα αυτή περιγράφονται βασικές αρχές ευρετικών αλγορίθμων για την επίλυση προβλημάτων ακέραιου μαθηματικού προγραμματισμού. Τέλος παρουσιάζονται τεχνικές χαλάρωσης περιορισμών.

Κεφάλαιο 3
Κεφάλαιο 5
Διάλεξη 7 - Σχέση γραμμικού και ακέραιου προγραμματισμού και σύντομα παραδείγματα. Ευρετικοί αλγόριθμοι και παράδειγμα εταιρείας “Ασφαλείς Επενδύσεις Ακινήτων”

Στην παρούσα διάλεξη δίδονται οι ομοιότητες και διαφορές του γραμμικού και ακέραιου προγραμματισμού θεωρητικά αλλά και μέσα από σύντομα παραδείγματα. Παρουσιάζεται η έννοια των Ευρετικών αλγορίθμων και οι λόγοι που τους χρησιμοποιούμε. Τέλος έχουμε ένα ακόμη παράδειγμα προς μοντελοποίηση, μιας εταιρείας με όνομα: “Ασφαλείς Επενδύσεις Ακινήτων”.

Διάλεξη 8 - Συνέχεια παραδείγματος μοντελοποίησης εταιρείας “Ασφαλείς Επενδύσεις Ακινήτων”. Επαναμοντελοποίηση του ίδιου παραδείγματος με τροποποιημένες παραμέτρους και παρουσίαση της έννοιας χαλάρωση

Εδώ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το παράδειγμα που ξεκίνησε στην 7η διάλεξη εταιρείας “Ασφαλείς Επενδύσεις Ακινήτων”. Βλέπουμε επίσης για το ίδιο πρόβλημα τις μεταβολές που υπάρχουν στη μοντελοποίηση όταν αλλάζουν ορισμένες συνθήκες και περιορισμοί. Τέλος αναφέρονται μέθοδοι χαλάρωσης και βασικά χαρακτηριστικά αυτών.