Περιεχόμενο Μαθήματος



Διδάσκων: Καθηγητής Παναγιώτης Μαρκουλάτος

·        Οργάνωση  εργαστηρίου Μικροβιολογίας-Ιολογίας

·        Θρεπτικά  μέσα  – εργαστηριακή  καλλιέργεια  μικροοργανισμών 

·        Η μικροβιακή  αύξηση και η κινητική της – ανάπτυξη μικροοργανισμών σε βιομηχανική κλίμακα

·        Αρχές  μικροβιακής μοριακής βιολογίας

 

Διδάσκων: Επικ. Καθηγ. Δημήτριος Καρπούζας

·        Εισαγωγή στην Βιολογική απορρύπανση και βιολογική απομάκρυνση ανόργανων ρύπων

·        Βιολογική απομάκρυνση οργανικών ρύπων

·        Βιολογική επεξεργασία στερεών αποβλήτων (κομποστοποίηση, αναερόβια χώνευση) και υγρών αποβλήτων αγροτικής προέλευσης

 

Διδάσκων: Λέκτορας Δημήτριος Μόσσιαλος

·        Αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-μικροβίων

·        Μικροβιακή οικολογία τροφίμων

·        Εκτίμηση μικροβιολογικών κινδύνων και μέθοδοι ανίχνευσης παθογόνων στα τρόφιμα.

·        Συντήρηση τροφίμων ( Φυσικές αντιμικροβιακές ουσίες και βακτηριοσίνες)

·        Προβιοτικά και Πρεβιοτικά

Ανθρώπινο Δυναμικό



Το μάθημα διδάσκεται από τρία μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας

1. Καθηγητή Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας με Έμφαση στην Βιοτεχνολογίας κ. Παναγιώτη Μαρκουλάτο

2. Επίκουρο Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογάις, κ. Δημήτριο Καρπούζα

3. Λέκτορα Βιοτεχνολογίας Μικροβίων, κ. Δημήτριο Μόσσιαλο

Τρόποι αξιολόγησης / εξέτασης



Οι φοιτητές αξιολογούνται μέσω γραπτών εξετάσεων που πραγματοποιούνται με την ολοκλήρωση των διαλέξεων