ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ 2

Πληροφορίες

Περιγραφή



Περιγραφή

Περιλαμβάνει την τεχνική της καλλιέργειας των λαχανικών στο θερμοκήπιο.

Τεχνική της καλλιέργειας των κυριότερων λαχανικών που καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο στην Ελλάδα. Ταξινόμηση, καταγωγή και περιγραφή των βοτανικών χαρακτήρων των λαχανικών.

Φυσιολογία της ανάπτυξης και παραγωγής.

Απαιτήσεις σε κλίμα, έδαφος, νερό και θρεπτικά στοιχεία.

Πολλαπλασιασμός και τεχνική της καλλιέργειας της τομάτας, του αγγουριού, της πιπεριάς, της μελιτζάνας, της κολοκυθιάς,της καρπουζιάς, της πεπονιάς, της φασολιάς και του μαρουλιού.

 

Ασκήσεις : Πρακτική εξάσκηση με τις διάφορες καλλιεργητικές περιποιήσεις στο θερμοκήπιο (κλάδεμα, υποστήλωση κ.α.) και επίσκεψη σε εμπορικά θερμοκήπια και επαφή με τους παραγωγούς.

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες



Επίσκεψη σε εμπορικά θερμοκήπια της περιοχής.

Τρόποι αξιολόγησης / εξέτασης



Γραπτές εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου.