ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΩΡΙΔΩΝ

Στη Θεματική Ενότητα 4, παρουσιάζεται μεθοδολογία 18 βημάτων για την εκτίμηση της αναμενόμενης μέσης συχνότητας σύγκρουσης σε επαρχιακές οδούς πολλαπλών λωρίδων κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, γίνεται εφαρμογή της μεθοδολογίας με τη χρήση των εξισώσεων απόδοσης ασφάλειας, των συντελεστών μεταβολής ατυχημάτων, και σε ειδικές περιπτώσεις της εμπειρικής μεθόδου BAYES. Τέλος, επιλύονται ασκήσεις για τον υπολογισμό της μεταβολής της συχνότητας σύγκρουσης σε επαρχιακές οδούς πολλαπλών λωρίδων.

Μεθοδολογία
Εξισώσεις απόδοσης ασφάλειας – Συντελεστές μεταβολής ατυχημάτων
Ασκήσεις Ενότητας 4
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Πρόβλεψη συγκρούσεων σε επαρχιακές οδούς πολλαπλών λωρίδων: Μεθοδολογία

Παρουσιάζεται μεθοδολογία 18 βημάτων για την εκτίμηση της αναμενόμενης μέσης συχνότητας σύγκρουσης. Η ανάλυση εφαρμόζεται σε μεμονωμένα στοιχεία της οδού, τα οποία είναι ομοιογενή οδικά τμήματα και διασταυρώσεις.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Πρόβλεψη συγκρούσεων σε επαρχιακές οδούς πολλαπλών λωρίδων: Εξισώσεις απόδοσης ασφάλειας - Συντελεστές μεταβολής ατυχημάτων

Γίνεται εφαρμογή της μεθοδολογίας για την εκτίμηση της αναμενόμενης μέσης συχνότητας σύγκρουσης, με τη χρήση των εξισώσεων απόδοσης ασφάλειας, των συντελεστών μεταβολής ατυχημάτων, και σε ειδικές περιπτώσεις της εμπειρικής μεθόδου του BAYES.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Πρόβλεψη συγκρούσεων σε επαρχιακές οδούς πολλαπλών λωρίδων: Ασκήσεις Ενότητας 4

Γίνεται επίλυση αριθμητικών παραδειγμάτων για τον υπολογισμό της μεταβολής της συχνότητας σύγκρουσης σε επαρχιακές οδούς πολλαπλών λωρίδων.