Λαχανοκομία Ι

Αβραάμ Χα

Περιγραφή
Περιλαμβάνει την Γενική Λαχανοκομία και Ειδική Λαχανοκομία υπαίθρων καλλιεργειών. Εισαγωγή στην Λαχανοκομία ως επιστήμη, καταγωγή, εξέλιξη και ταξινόμηση των καλλιεργούμενων λαχανικών. Οικονομική σημασία και διατροφική αξία των λαχανικών. Τα λαχανικά και το φυσικό περιβάλλον ( λίπανση, θρέψη, έδαφος, κλιματικοί παράγοντες, πότισμα, προστασία ). Πολλαπλασιασμός λαχανικών ( εγγενής και αγενής ). Βιολογικά χαρακτηριστικά και τεχνικές καλλιέργειας των κυριότερων ετήσιων και πολυετών λαχανικών που καλλιεργούνται στην ύπαιθρο στην Ελλάδα όπως σπαράγγι, αγκινάρα, κρεμμύδι, σκόρδο, σπανάκι κλπ. Ασκήσεις : Αναγνώριση και περιγραφή των σπόρων διαφόρων λαχανικών. Πρακτική εξάσκηση με τις διάφορες καλλεργητικές περιποιήσεις. Επισκέψεις σε υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών.
Κωδικός: SGEA133
Κατηγορία: Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος » Προπτυχιακό

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -